ESSENTIE

Advies à la carte
IC geeft op renderende wijze bedrijven, instellingen en overheden advies op gebied van interne en externe communicatie. Het bureau ontwikkelt concepten, positioneringen, campagnes en redactionele uitgangspunten.


Management van A tot Z
IC kan communicatieprojecten full service managen. Dus van eerste idee en concept tot drukwerk, het on line gaan van uw website, het produceren van een radiocommercial of het organiseren van uw evenement of congres.

Productie op maat

Onder producties vallen zowel het schrijven van uw folder, jaarverslag, websitetekst of lezing, als het scenario voor uw audiovisuele presentatie.

Samenwerken
Het beste werk ontstaat wanneer opdrachtgever en adviseur samen de mouwen opstropen, totdat het beoogde resultaat is behaald.

Communicatie vinden wij net zo belangrijk als u. Wij hebben een boodschap aan uw boodschap. Laten we dat als ons gezamenlijk uitgangspunt be-schouwen. Als geen ander weten wij wat er juist bij noncommunicatie gebeurt. Vanaf dat moment communiceert u ook. Namelijk dat u onverschillig bent.

Wél communiceren geniet dus de voorkeur. En omdat er altijd sprake van communicatie is, stellen wij voor daar direct zoveel mogelijk regie op te zetten. Regie op gevoel, boodschapontvankelijkheid, -overdracht en bekendheid. Kortom regie op motivatie.
Als uitgangspunt hanteren wij daarbij de opvatting dat diegenen, die je wilt bereiken altijd belangrijker zijn dan wijzelf. Anders wil je hen niet bereiken.

Omdat wij weten dat bijna elk woord een minitheorie inhoudt, beginnen wij daarom met in de schoenen van de ontvanger te gaan staan. Met vast te stellen 'waar de ontvanger zit', wat de ontvanger wil horen en kan verstaan. De ontvangerfunctie vormt altijd onze eerste oriëntatie. Vanuit dit uitgangspunt worden onze concepten bepaald.
Elke boodschap definieert zich immers binnen het referentiekader van die ontvanger. Vaak geholpen door vorm en beeldtaal. De verbeelding van de werkelijkheid van het product of dienst in de taal en gevoelens van onze doelgroeppersonen.

Om te communiceren moet je transformeren. In de wereld van het woord en daarmee samenhangende symbolen en signalen zijn wij thuis. Associaties en gevoelens creëren die uw product of merk, betekenis en lading geeft. Zo ontstaan gevoelens van aantrekking bij uw doelgroepen.